Isolerade och oisolerade väggar

En fasad skall vara praktiskt och hållbar. Framförallt skall den tåla väder och vind under många mångar år. Betong är ett beprövat och utmärkt material. Med prefabricerad betong finns dessutom oändliga möjligheter att skapa unika fasader, både när det handlar om färg, form, yta och struktur.

Vi tillverkar väggar till alla typer av byggnader och i alla möjliga tjocklekar, isolerade eller oisolerade. Alla våra produkter tillverkas dessutom inomhus i ett kontrollerat klimat och levereras sedan monteringsfärdiga och klara till byggplatsen.

Vi har över 500m2 tiltbara gjutbord där vi kan gjuta väggar med en höjd upp till 4,2m och en längd på 16m. Vi kan bla erbjuda:

  • Sandwichvägg
  • Halvsandwich (vi har unika infästningar för ventilerad fasad – fråga oss!)
  • Gråvägg

En fördel med oss är att vi gärna tillverkar en vägg precis som du vill ha den. Vi är inte låsta till en standardtjocklek på sandwichväggen. Bygg inte med onödigt mycket material, det är varken bra för miljön eller din plånbok.

Om du vill göra något som verkligen sticker ut, titta på våra projekt med grafisk betong i galleriet nedan.

Våra väggar är CE-märkta och tillverkningsprocessen står under kontroll av Nordcert.

Massivbjälklag (HD-element)

Massivbjälklag är en vanlig produkt till bostadsbyggen. Den solida betongplattan erbjuder en mycket god ljuddämpning mellan våningsplanen och plattorna är dessutom lätta att montera. Vi erbjuder förspända bjälklag som klarar långa spännvidder utan att bli för tjocka.

Massivbjälklag är en riktig produkt som drar nytta av prefabs alla fördelar. Den kräver visserligen en tidigare projektering än tex filigran men det har du igen i kortare byggtid, det vågar vi lova. När alla avlopp sitter där de skall i den prefabricerade plattan, ja då går det riktigt fort.

Balkonger och Loftgångar

Balkonger och loftgångar är massiva betongelement som kan förspännas eller slakarmeras beroende på storleken. I vår fabrik har vi förutsättningarna med våra långa förspänningsbord att skapa de element du söker med stor effektivitet.

TT-Element

TT-element är ett betondelement/däck med två ingjutna balkar. Det kan används både som mellanbjälklag och takbjälklag. De vanligaste användningsområdena är parkeringsanläggningar och vid byggnationer av industrier, vilka ofta kräver höga laster och bra bärighet. Plattorna kan även optimeras för takkonstruktioner och och vi kan tillverka längder upp till 28m. Liksom massivbjälklagen tillverkar vi TT-elementen på långa gjutbäddar.